E-mail: hi@familyfully.com

10 anmärkningsvärda fakta om Pamela Anderson

Ända sedan Pamela Anderson gjorde sin Playboy-debut 1989 har Pamela Anderson varit en del av popkulturlandskapet, i likhet med Marilyn Monroe. Från att springa i slowmotion i en högskuren röd baddräkt på Baywatch till att pryda otaliga röda mattor i häftiga klubbkläder från 90-talet, lämnade Anderson en outplånlig prägel på decenniet.

Mer än 30 år efter att ha kommit in i I rampljuset förblir Anderson lika populär som någonsin, tack vare den senaste miniserien Pam & Tommy (som hon inte var inblandad i) som beskriver kontroversen kring hennes ökända läckta sexband med rockarens ex-make Tommy Lee, såväl som hennes senaste Broadway-debut som Roxie Hart i Chicago, och en kommande Netflix-dokumentär där hon planerar att sätta rekordet om sitt liv med sina egna ord. Här är några roliga fakta om den fantastiska stjärnan.

1. Pamela Anderson föddes på Kanadas hundraårsjubileumsdag.
Född klockan 4:08 den 1 juli 1967 i Ladysmith, British Columbia, Kanada. årsdagen av upprättandet av den kanadensiska federationen. I flera år rapporterade många butiker att hon var den första flicka som föddes i landet den dagen, men detta har sedan dess avslöjats.

2. Pamela Anderson “upptäcktes” efter att ha varit med på en jumbotron.
Berättelsen om Andersons upptäckt och snabba uppgång till berömmelse kommer direkt ur en modern saga. 1989, vid 22 års ålder, var en då okänd Anderson åskådare på en BC Lions fotbollsmatch. Hon visades på stadions jumbotronskärm och råkade bara ha på sig en skjorta med en Labatt Beer-logotyp. Andersons naturliga skönhet gjorde ett stort intryck: Labatt anställde henne snabbt som modell, och hon dök upp på sitt första Playboy-omslag samma år. “Jag tittade upp på den stora skärmen och såg det här enorma ansiktet, och jag tittar och säger “Herregud, det är jag.” Jag kände inte ens igen mig själv”, mindes hon i en intervju 1992 med Inside Edition.

3. Hon skrev Playboys historia.
Anderson dök upp på omslaget till Playboy mer än någon annan kvinna i tidningens långa historia – 14 gånger, för att vara exakt. Hon var månadens lekkamrat i februari 1990 och var en covergirl under hela decenniet och in på 2000-talet. Efter Hugh Hefners död 2017 kallade hon den kontroversiella utgivaren, vars tidning bestämt cementerade hennes status som sexsymbol, “den viktigaste personen i mitt liv.”

4. Anderson har skrivit en mängd böcker inspirerade av hennes liv.
Anderson är inte bara modell och skådespelerska, hon är också författare. År 2004 publicerade hon sin debutroman Star, en strandläs om en frihjulande, fiktiv version av sig själv, passande namnet Star Wood Leigh. Hon släppte senare en uppföljare, Star Struck, med en inte så subtil Tommy Lee stand-in karaktär. Båda böckerna skrevs med en spökförfattare, Eric Shaw Quinn. Till skillnad från många kändisförfattare försökte inte Anderson gömma sin spökförfattare, hon satt ens sida vid sida med honom vid en fullsatt Barnes and Noble-boksignering. Hon har också publicerat Raw, med fotografier bakom kulisserna av Emma Dunlavy varvat med Andersons handskrivna ord, och Lust for Love: Rekindling Intimacy and Passion in Your Relationship, en sexuell självhjälpsbok skriven tillsammans med den ortodoxa kändisrabbinen Shmuley Boteach.

5. Hon har samarbetat med Stan Lee.
Ett av Andersons mest överraskande samarbeten involverade serieikonen Stan Lee (nej, ingen relation till Tommy!). 2003 skapade Lee en animerad serie för vuxna, Stripperella, med Anderson som rösten till titelkaraktären, en strippa som i hemlighet är en hemlig superhjälte. Serien pågick bara en enda säsong, med totalt 13 avsnitt, men med tanke på hur greppet Lees karaktärer har på popkulturen kanske den kommer att startas om en dag.

6. Anderson fick sin signaturtatuering för en filmroll.
1995, när han spelade in filmen Barb Wire, fick Anderson en distinkt tatuering av taggtråd som cirkulerade hennes vänstra biceps. Tatueringen var en del av karaktärens styling, men istället för att använda en falsk, bestämde sig skådespelerskan för att ta steget och faktiskt bli färgad, och sa till Los Angeles Times 1995, “Sminkfolket skulle måla den här på min arm varje gång. dag, men jag hade en tatuerare som bara ritade den på mig och jag bar den i en halv dag för att se hur den såg ut. Jag bestämde mig för att bara gå vidare och göra det. Du älskar det. Jag tycker att det är väldigt feminint, för taggtråd.” 2014 fick hon den dock bort.

7. Hon har länge varit en framstående anhängare av PETA.
Anderson har varit en högljudd förespråkare för djurens rättigheter i flera år och nådde PETA först 1997. Sedan dess har hon poserat i minnesvärda annonser för varumärket och deltog i en rad uppsökande kampanjer. Hon gav upp att äta kött under sin tid på Baywatch, och har varit en av underhållningsbranschens mest framstående veganer sedan dess. Hon har till och med en egen stiftelse som ägnar sig åt djurens rättigheter och har sagt: “Jag är en aktivist och jag gör det inte för mig själv … jag gör det för djur och människor som är utsatta och inte kan tala för sig själva. Det var aldrig min avsikt att få någon kredit för något av det, och folk bara märker det.”

8. Hon är en uttalad förespråkare för Julian Assange.
Andersons aktivism är inte bara begränsad till djurens rättigheter. 2014 blev hon vän med WikiLeaks grundare Julian Assange. Hon har sedan dess varit en högljudd anhängare av hans arbete och har protesterat å hans vägnar och kallat anklagelserna mot honom “enbart en kriminalisering av en fri press.” Anderson lobbad aggressivt Donald Trump för att benåda honom, och använde sociala medier för att uppmärksamma whistleblowerens fall. Hon har till och med besökt Assange i fängelset och har passionerat försvarat honom i många av hennes medieframträdanden och intervjuer.

9. Andersons har blivit en stilikon för Gen Z.
Nittiotalets mode har gjort en klar comeback, och Andersons distinkta stil under den eran har hittat en ny fanskara tack vare Gen Z. Hashtaggen #Pamcore, som hyllar Andersons förkärlek för smala ögonbryn och läppliner, statement-hattar och underkläder som ytterplagg, har miljontals visningar på TikTok. Andersons lekfulla, självsäkra utseende passar naturligt för de sociala mediernas exhibitionism.

10. Hon är en naturlig brunett.
Liksom många av de ikoniska blondinerna som kom före henne är Anderson faktiskt en brunett. Hon har färgat håret sedan 20 års ålder och säger: “Jag färgar mitt hår själv! Jag kunde inte föreställa mig att sitta i en frisörsalong i timmar.” Tydligen har den förvånansvärt låga underhållsmetoden för hemfärgning fungerat bra för henne.

E-mail: hi@familyfully.com